vakantie2006_krakow001
Weer terug van vakantie. Direct maar aan de slag gegaan om mijn vakantiefoto’s een beetje te ordenen. Ze zijn hier te vinden: vakantiefoto’s.
Ik heb een paar zaken met elkaar gecombineerd. Even op een rijtje. Op de eerste pagina vind je een Google Map. Een standaardmap is makkelijk te maken. Ik had deze ook al gebruikt voor de WK-opdrachten. Alleen is er nu een nieuwe versie van google maps en werken de oude markers niet meer. Een goede uitleg over hoe te werken met de nieuwe markers vond ik op Google Maps API Tutorial. De map die ik heb gebruikt heb ik op dit voorbeeld gebaseerd. De coördinaten heb ik opgezocht via Google Earth. Aangezien Google Maps alleen werkt met de lengte- en breedtegradenweergave in graden moet je bij de opties Lat/Lon op Degrees zetten.

Bij elke plaats is dus een marker geplaatstt. Als je er op klikt verschijnt een collage van alle vakantiefoto’s. Deze heb ik gemaakt met Picasa. Dit is een van de standaardopties, dus niet moeilijk.

De titel en de Groeten van… zijn in Paint Shop Pro X gemaakt. Het lettertype dat ik heb gebruikt is Scriptina. Dit lettertype kun je downloaden van de site Font for Kids. Onder de letter S om precies te zijn.

Als je doorklikt naar de foto’s zie je dat ik hiervoor Web Album Generator heb gebruikt. Een heel toegankelijk programma.

De foto’s heb ik trouwens via Ifranview snel kunnen hernoemen.

Al met al toch nog wat stappen. Waarbij ik de meeste tijd kwijt was aan het maken van de markers omdat dit in versie twee anders was.

Wil je zelf niet zoveel tijd kwijt zijn bij het bekijken van de foto’s dan kun je natuurlijk ook de slideshow op flickr.com bekijken. Daar heb ik de (naar mijn idee) mooiste foto’s geselecteerd.

100_5103