Gerard Dummer

Alles over Onderwijs en ICT.

Browsing Posts published in september, 2016

Dit jaar heb ik weer met de vierdejaars studenten van Hogeschool Utrecht die meedoen aan de minor Cultuurcoördinator de opdracht gegeven om een foto in de stijl van Jan von Holleben te maken. De studenten bekijken daarvoor foto’s van deze Duitse fotograaf en de werkwijze. Resultaten van de afgelopen jaren zijn te vinden op de Pinterest pagina die ik voor deze gelegenheid daarvoor heb ingericht.

De foto’s worden het beste, heb ik gemerkt, als ik voldoende feedback kan geven tijdens het maken van de foto zelf. Feedback gaat voornamelijk over compositie en gebruik van de ruimte. Andere beeldaspecten zoals kleur en licht komen, merk ik, nog niet zoveel aan bod.

Volgend jaar wil ik dit nog duidelijker aansturen voorafgaand aan de bijeenkomst. Ik wil volgend jaar dus explicieter stilstaan bij de verschillende beeldaspecten. Toen ik op het onderwerp “beeldaspecten” op YouTube zocht vond ik daarover een aantal mooie video’s. Zo heeft Foam mooie playlists samengesteld voor onder andere primair onderwijs.

Een voorbeeld van een video van Foam over compositie

Ook de video’s van DrDrick zijn mooi om te gebruiken

Nu ja, zo kan ik nog wel even doorgaan want ook onderstaande vind ik (alhoewel wat langer en langzamer) ook mooi beeldaspecten in beeld brengen.

En in deze video alle beeldaspecten bij elkaar:

Gelukkig ben ik nu ook al tevreden over de resultaten van de studenten. Hieronder een voorbeeldje. Niet helemaal scherp maar wel erg leuk. Vooral de spuitbus vind ik creatief gedaan!

Voor mijn studenten van de Pabo van Hogeschool Utrecht heb ik een artikel geschreven over onderzoekend en ontwerpend leren ondersteund en verrijkt met ICT. Het is een eerste aanzet om studenten op weg te helpen om hier in de klas mee aan de slag te gaan. Dit is de eerste versie van het artikel en het zal (als daar de tijd voor is) worden geüpdatet.

Heb je feedback voor mij op dit artikel dan is dat van harte welkom natuurlijk!

Onderzoekend en Ontwerpend Leren Ondersteund en Verrijkt Door ICT by Gerard Dummer on Scribd