Voor mijn les aan derdejaars wilde ik graag het gedicht van Taylor Mali samenvoegen met de cartoon die er over is gemaakt door Zen Pencils. Hieronder het resultaat.
Voor mijn les aan derdejaars wilde ik graag het gedicht van Taylor Mali samenvoegen met de cartoon die er over is gemaakt door Zen Pencils. Hieronder het resultaat.
Een jaar lang zijn we op zoek geweest naar handgeschreven briefjes achter glas. En na een strenge selectie en ordening is nu het boek Briefjes achter glas af. Via lulu.com kun je het als e-book bestellen.
De tekst op de achterflap is als volgt:
In Briefjes achter glas gluur je met ons mee naar binnen in de Nederlandse huiskamer. Soms is de boodschap helder, dan weer ontroerend of onbegrijpelijk. Altijd is het met de beste bedoelingen achter het raam geplakt. Bedoeld om gelezen te worden. Hoe beroerd het handschrift ook is.
Benieuwd naar het boek? Je kunt hieronder hoofdstuk 1 al vast bekijken:
Op de landelijke Kennisbasis Toetsen, welteverstaan:
Ook in Utrecht, op de ITT, scoren onze studenten hoger dan landelijk gemiddeld. Mooi werk dus van mijn collega’s en onze studenten!
Hieronder een filmpje dat op de hogeschool is gemaakt.
Op 24 januari 2014 wordt in Utrecht de tweede landelijke edcamp georganiseerd. De edcamp wordt gehouden in het gebouw van Hogeschool Utrecht, Padualaan 97, op de Uithof. Het programma loopt van 9.00 tot 17.00 maar je kunt natuurlijk ook een dagdeel aanwezig zijn.
De eerste edcamp werd georganiseerd op 5 oktober in Houten en was een groot succes. We hopen natuurlijk van deze editie ook zo’n groot succes te maken.
Wil je precies weten wat een edcamp is? Kijk dan op onze uitlegpagina over de edcamp.
Je kunt je opgeven op de Inschrijfpagina van EdcampUtrecht.
Organisatoren deze keer zijn, naast ondergetekende, Martijn Koops en Don Zuiderman.
Het authentiekste schrijflab ter wereld. Zo bedacht ik gisterochtend, dat ik WikiKids zou introduceren op de conferentie: Het Schoolvak Nederlands (HSN). Deze keer werd de conferentie gehouden in Utrecht op de hogeschool. Voor mij dus een thuiswedstrijd. De presentatie had een plekje gevonden in de lijn van Nieuwe Media. Vond het leuk om te doen en goed om dit publiek van Neerlandici iets te vertellen over de mogelijkheden van WikiKids voor het schrijfonderwijs. Natuurlijk hebben we ook nog even gezamenlijk een artikeltje geschreven om een idee te krijgen wat het precies inhoudt.
Ik zou het graag nog een keer doen! Misschien dan samen met een leraar die deze keer geïnspireerd is geraakt en dan zijn ervaringen wil delen.