Gerard Dummer

Alles over Onderwijs en ICT.

Browsing Posts published in oktober, 2006

handleidinggoogleearth Raoul Teeuwen wees me op een uitgebreide handleiding over Google Earth. Deze is geschreven door Pako.
Pako heeft zijn handleiding onoderverdeeld in een beginner, gevorderde en expertgedeelte. Hij heeft van de handleidingen PDF-bestanden gemaakt. De handleiding Google Earth is hier te downloaden.

Ken je iemand die nog geen RSS gebruikt? En denk je dat het handig is dat diegene dat toch gaat gebruiken? Maar weet je niet hoe je iemand zover krijgt om RSS te gaan gebruiken? Dan zou je het misschien met de volgende opzet kunnen proberen: twee zinnen waarmee je iemand op het juiste spoor kunt zetten. In de uitleg ga ik uit van het principe: als iemand het principe begrepen heeft, kan die vast zelf meer bedenken. Hieronder een poging (tel de zinnen).

Wil je je abboneren op deze weblog dan moet je het volgende programma downloaden: feedreader.com. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is in dit programma deze regel,http://feeds.feedburner.com/gerarddummer/APIx, als nieuwe feed in te voegen en je bent klaar.

Heeft iemand het principe door en wil diegene meer en vraagt aan jouw hoe hij nog meer abbonementen kan afsluiten dan kun je diegene wijzen op de RSS-tekentjes en de links die er achter verstopt zitten.

DIt is (tot nu toe) mijn kortste uitleg. Misschien heeft iemand een nog makkelijkere manier. Dan hoor ik het graag.

Steeds meer mensen ontdekken WikiKids. Daar zijn we erg blij mee. In de vakantie zijn er een paar leuke bijdragen bijgekomen. Zo is er een groep 8 die een bijdrage heeft geschreven over Zuid-Afrika en zijn er ook individuele kinderen die thuis met WikiKids aan de slag zijn gegaan. Erg leuk om te zien. Bijvoorbeeld het verslag van Eline over K3.

Artikelen die iemand goed vind, komen in aanmerking voor een nominatie. Er zijn nu al een aantal artikelen genomineerd voor november. Ben benieuwd wie gaat winnen.

Ik raak steeds meer into YouTubes. Ik heb nu mijn eigen pagina ook verder ingevuld. Dit betekent dat ik mijn eigen video’s kan ordenen, mijn favorieten kan instellen, en de kanalen die ik bekijk (dus van andere YouTubers) kan volgen. Een paar sites die ik niemand wil onthouden zijn die van Harvard University over online computercursussen. Hieronder de introductiefilm:

Meer informatie vind je op de website van Harvard University. Erg netjes.

In deze blogbijdrage ook nog een geweldig college van dr. James Kakalios over natuurkunde in de strip Spiderman. Zo wil iedereen wel les krijgen (denk ik).

En ben je geïnteresseerd in het klimaat en alles wat daar mee samenhangt dan is deze film waarschijnlijk ook een aanrader.

Binnen het Centrum voor ICT (Educatie) is er weer een nieuwe vacture ontstaan. Een collega vertrekt naar Aruba en aangezien we telewerken wel leuk vinden maar nog niet de praktijk kunnen brengen, hebben we dus een nieuwe collega nodig. De advertentie voor deze vacature is op verschillende plekken te vinden waaronder in de Volkskrant van komende zaterdag. Hier nu alvast de tekst waarop je kunt reageren.

Vandaag nog een aantal laatste posts over Google Earth op YouTube.

Google Earth en toeristische informatie.

Google Earth bedienen met je handen vrij

Google Earth als videoclip

In dit derde bericht over Google Earth op YouTube een mooie combinatie van Google Earth met de multi-touch table-top. Oftewel: de wereld letterlijk onder handbereik.

Met Google Earth kun je echt alles vinden. Zo is al eens een Romeinse villa gevonden door Google Earth. Ook je eigen huis kun je er op vinden. Erg leuk. Maar wat deze jongeren hebben gevonden daar krijg je toch wel even koude rillingen van.

Een goede documentaire over dit onderwerp is The path to 9/11. Zondag te zien bij rtl5.

Vandaag eens gekeken naar video’s over Google Earth op YouTube. In de komende dagen zal ik daar de leukste postings van laten zien. Vandaag ééntje die niet direct met onderwijs heeft te maken heeft maar wel een aardige invalshoek biedt op het gebruik ervan: in de relame.

Benieuwd wie Wikipedia bedacht heeft? Dat is Jimmy Wales. Een interview met hem kun je hier bekijken. Ook weer te vinden op YouTube.