Beste Edubloggers,

Op dinsdag en woensdag 14 en 15 november 2006 zijn weer de onderwijsdagen (OWD) van SURF. Dit jaar heeft SURF besloten om een OWD-weblog bij te laten houden op een speciaal daarvoor ingerichte weblog. Ik mag die weblog gaan bijhouden. En ik wilde jullie vragen of jullie hieraan ook mee zouden willen werken.

logo_owd2006

Wat ben ik van plan?
Ik ben van plan om in de aanloop, tijdens en kort na de OWD te bloggen over de OWD. Op de blog wil ik inhoudelijke onderwerpen en sfeerimpressies zetten. Ik maak daarbij gebruik van tekst, beeld, audio, video en diverse downloads (PowerPoint e.d.). Dat betekent dat op de blog samenvattingen komen te staan, fotoreportages, podcasts, videoverslagen en presentaties. Net zoals ik heb gedaan bij de blog die ik heb bijgehouden voor de SURF Edutrip probeer ik er dus een multimediaal geheel van te maken.

Hoe kunnen jullie meedoen?
Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt meedoen als actieve blogger op de OWD-blog, een onderdeel verzorgen op de blog, meehelpen met enkele verslagen, je eigen blog bijhouden of nog anders.

Als actieve blogger
Houdt het volgende in
We denken samen na over de verdere invulling van de OWD-blog. Dat betekent dat we binnenkort al overleggen (via mail/ msn/ blog/ f2f) over hoe we precies invulling geven aan de blog en een taakverdeling maken. We zullen onder andere afspraken maken met deelnemers, workshopleiders en organisatoren voor interviews ed.

Een onderdeel verzorgen
Houdt het volgende in
Jij verzorgt een onderdeel op de blog waar je je ei in kwijt kunt: de fotoreportages, de podcasts of videoverslagen. We stemmen samen af hoe we dit aanpakken.

Meehelpen met enkele verslagen
Houd het volgende in
Je maakt van de bijeenkomsten die je bijwoont een verslag (of meerdere) dat op de OWD-blog komt te staan.

Eigen blog bijhouden
Je geeft aan dat je je eigen blog bijhoudt en we nemen een link op naar jouw weblog.

Nog anders
Zijn er nog andere manieren om samen te werken tijdens de OWD? Dan hoor ik het graag. Ik sta open voor alle ideeën. Heb je tips en ideeën dan hoor ik het ook graag.

Waarom samen bloggen
Ik denk dat we door samen te werken nog mooiere blogresultaten kunnen halen. Omdat de een meer weet over een bepaald onderwerp, omdat samen soms iets makkelijker voor elkaar te krijgen is, omdat we zo een nog completer beeld kunnen geven van de OWD en omdat we dan nog makkelijker kunnen afstemmen met elkaar. En misschien nog wel het belangrijkste: omdat we door samen te werken ook van elkaar kunnen leren.

Wat is er geregeld?
In principe krijgen we alle medewerking van SURF. Dat betekent onder andere dat er een laptop met internetaansluiting voor de blogger op de OWD aanwezig is, dat er ruimte voor interviews en opnamen geregeld kan worden, dat je gebruik kunt maken van webruimte om bestanden te plaatsen die op de blog moeten komen te staan.
SURF neemt de keynotesessies op. Deze sessies komen ook op de blog te staan.

Hoe verder?
Ik hoor graag deze week (tot zondag 5 november) of je mee wilt werken aan de OWD-blog of dat je op een of andere manier een bijdrage wilt leveren aan de blog. Vanaf volgende week maandag begint het bloggen dan officieel. Heb je vragen, stel ze dan via deze blog of mail me.