Vorige week zijn mijn collega’s naar Berlijn geweest naar de online Educa. Ik begreep dat het erg interessant was. Een van de zaken die een collega was tegengekomen was de website Videojug. Op deze website vind je inistructiefilmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik neem er hier een paar op.

Hoe je de perfecte vriend moet zijn

Hoe je een slot in een deur kunt zetten

Erg leuk. Ook de mogelijkheden die Videojug biedt vind ik aardig. Het kan gemakkelijk worden opgenomen op een website, je kunt het in verschillende formaten downloaden (heb ik zelf nog niet gedaan), je hebt de tekstversie van een filmpje, en je kunt natuurlijk commentaar geven. Verder zijn er tig-mogelijkheden opgenomen om het als favoriet te bewaren (onder andere delicious en furl.

Een heel andere insteek dus dan YouTube. Waar je ook veel niet-instructiefilmpjes vindt. Bij YouTube zijn ze overigens wel te vinden. Ik volg af en toe de Harvard-cursussen over computergebruik. Ook interessant.