Vanavond is de tweede aflevering geweest van de informatieve jeugdserie Dropzone. Deze wordt uitgezonden door de KRO. Idee is dat kinderen in een gebied gedropt worden en met behulp van allerlei aanwijzingen hun weg weer terug moeten vinden naar school. Kinderen leren hierdoor aardig wat over het omgaan met Geo-informatie.
Een interessant idee waarbij ook een website is gekomen. De website krijgt een educatieve invulling waarvoor Codename Future verantwoordelijk is. Het leuke is dat ik hier in mee mocht denken over het gebruik van Google Maps en Google Earth en WikiKids.
Het is de bedoeling dat scholen na het zien van de afleveringen aan de slag gaan met hun eigen dropzone. Dit komt neer op het beschrijven van hun eigen omgeving. In eerste instantie zal een korte impressie op de kaart worden gezet. Als leerlingen een uitgebreid stuk over hun plaats of omgeving hebben geschreven kan het ook in WikiKids worden gezet.
Het leuke nu al is dat op de kaart die is opgenomen, gemaakt door Globeassistant, nu al een link is opgenomen naar WikiKids. Ik ben hier natuurlijk zeer content mee.Het sluit mooi aan bij de opzet waar we bij WikiKids zelf ook al mee bezig zijn: de WikiKidsAtlas. Het portaal hiervoor is nog volop in ontwikkeling maar daagt leerlingen uit om met omgevingsonderwijs aan de slag te gaan en de resultaten daarvan te beschrijven in WikiKids.
Ik ben nog bezig met de ontwikkeling dus je moet nog even afwachten. Maar je mag natuurlijk ook meehelpen aan het portaal. Meld je dan aan bij WikiKids en laat een bericht achter op de overlegpagina van het portaal.