De tweede uitzending die ik heb bijgewoond in Operator 11. En deze keer ging het met de techniek al een stuk beter. We konden ons daardoor meer richten op de inhoud. Willlem Karssenberg was ook deze keer weer degene die de het initiatief heeft genomen voor deze uitzending. Centraal stonden een aantal onderwerpen: De Week Van Willem, de uitzendingen van Rondom Tien en Zembla.
Wat betreft opzet van de uitzending vond ik het heel positief dat Willem deze twee fragmenten als uitgangspunt heeft gekozen. Dit gaf aanleiding tot een aardige discussie tussen de verschillende deelnemers.
Ik zal vanavond ook nog een terugluisteren naar mijn eigen bijdragen en daar vooral letten op hoe ik de zaken voor het voetlicht breng. Praat ik te lang (word ik soms van beschuldigd), ben ik duidelijk, moet ik nog meer in de camera kijken of is het allemaal al prima. Dat laatste zal natuurlijk niet zo zijn. Maar goed. Geven jullie je eigen mening maar

Vandaag ook nog een workshop bijgewoond over Adobe Connect, verzorgd door Surfnet. Dat was mijn eerste kennismaking met dit programma. Heeft ook aardig wat mogelijkheden. Je kunt er ook documenten delen. Dit kan bij Operator 11 niet. Je kunt je dus afvragen in hoeverre Operator 11 geschikt is voor samenwerking waarbij er samengewerkt moet worden aan documenten. Uitwisselen van ideeën en meningen kan wel heel goed.
Bij Adobe Connect kun je de video’s niet zomaar delen met anderen. Ze zijn alleen toegankelijk voor mensen die bij de specifieke bijeenkomst aanwezig zijn geweest. Bij Operator 11 is de video direct voor iedereen beschikbaar. Ook hier zul je dus een afweging moeten maken. Hoe openbaar wil je en mag je zijn?

Leuk om deze met elkaar te vergelijken.