Behalve dat er tijdens de sessie over kwaliteit van kindersites werd gediscussieerd, plugden de verschillende sprekers ook nog hun eigen (nieuwe) sites. Met Jan-Bart de Vreede in het discussiepanel was WikiKids goed vertegenwoordigd. Hartelijk dank daarvoor Jan-Bart. Kennisnet ondersteund ons in ons initiatief en dat waarderen we erg.

Maar zoals gezegd gaf bij elke spreker wel een paar mooie voorbeelden van nieuwe websites. Zo vertelde Liesbeth van der Kam dat naast Sketchstudio nu ook Gamesstudio gelanceerd zou worden. Deze werd nieuwe website werd toegelicht door Raimond Reijmers. In Gamesstudio kun je op een heel eenvoudige manier je eigen game maken. NPS Nieuwe Media werkt hierin onder andere samen met IJsfontijn. Als je op hun site kijkt en filtert op educatieve websites zie je hoeveel mooie sites ze al voor het onderwijs gemaakt hebben. Nu komt daar dus Gamesstudio bij. Het mooie hiervan is dat kinderen zich niet druk hoeven te maken over het programmeren maar zich helemaal kunnen richten op het bedenken van spelregels. Een mooie instap voor meer.

Stoof van Jetix kondigde aan dat ze zich zouden gaan bemoeien met de site Dofus en Stardoll.

Tenslotte kondigde iemand van CBBC een nieuwe omgeving genaamd AdventureRock aan. Een 3D-wereld waarin je spellen kunt spelen, televisie kunt kijken en kunt communiceren met elkaar. Het zag er visueel spektaculair uit.