Van 12 tot en met 16 november is de tweede geoweek. Over de Geoweek schrijven ze op de website het volgende:

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft samen met een veertigtal organisaties de GeoWeek opgezet om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en één van de grootste groeibranches wereldwijd: geo-informatie.
Hiermee wil het KNAG dit belangrijke en innovatieve component van het vak aardrijkskunde in de leefomgeving van de leerling zichtbaar maken. Door leerlingen gebruik te laten maken van nieuwe technieken, zoals gps en gis, zelf te laten werken met de nieuwste computerinnovaties en zichtbaar te maken welke beroepsmogelijkheden er in deze sector zijn, wil het KNAG hiermee docenten aardrijkskunde extra ondersteunen.

Voor Zwijsen heb ik in het kader van de Geoweek een spionnenopdracht gemaakt. Over deze opdracht schrijft Zwijsen op de geoweekwebsite het volgende:

De aardrijkskundemethode Land in Zicht is dringend op zoek naar aspirant-spionnen met geo-talent. Tijdens de GeoWeek 2007 kunnen alle basisscholen aan deze unieke actie deelnemen. Deze leerlingspionnen gaan aan de slag met een ultrageheime opdracht, waarbij ze ondermeer met geo-informatie van Google Earth en GIS moeten werken. Alle deelnemers aan de spionnenmissie ontvangen aan het eind van de GeoWeek een felbegeerd spionnendiploma. In totaal 25 deelnemende klassen maken bovendien kans op een exclusieve spionnenuitrusting. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen de Hoofdprijswinnaars op een geheime missie gestuurd worden. Spannend! Ga naar de website van Zwijsen en schrijf je snel in!

In de spionnenopdracht gaan leerlingen aan de slag met Google Earth. Het is de bedoeling dat ze puzzels oplossen waarmee ze wachtwoorden verzamelen, hun spionnenuitrusting verzamelen en een grote crimineel inrekenen. Opgeven voor deze wedstrijd kon tot 15 oktober. Het was erg leuk om de opdracht te maken. Ik ben benieuwd wat de leerlingen er van vinden.