Deze week kreeg ik een mail van het Innoveertignetwerk over Picknic Young ’08. Een interssante bijeenkomst denk ik. Daarom hieronder waar het nu precies over gaat.

Van 24 tot en met 26 september vindt in Amsterdam PICNIC ‘08 plaats, de internationale Cross Media week, met lezingen, seminars en workshops rond de laatste ontwikkelingen in de wereld van nieuwe media, technologie, kunst, wetenschap, en entertainment.

Leerlingen van nu worden opgeleid voor de maatschappij van de toekomst. Werk en leven doen steeds meer een beroep op innovatie en creativiteit in plaats van reproductie en standaardvaardigheden. Nieuwe media en creatieve technologie stimuleren talent- en competentieontwikkeling bij leerlingen en leerkrachten. Het is daarom belangrijk dat zowel leerlingen als leerkrachten op de hoogte zijn van de (innovatieve) mogelijkheden die nieuwe media en creatieve technologie bieden. Die kans wordt jullie geboden tijdens PICNIC YOUNG 2008!

PICNIC YOUNG ‘08
Onderdeel van PICNIC is PICNIC YOUNG, speciaal bedoeld voor het onderwijs. PICNIC YOUNG wordt dit jaar georganiseerd door Waag Society en Stichting Kennisnet. Het programma van PICNIC YOUNG bestaat uit twee onderdelen:
– PICNIC YOUNG SPECIALS Interactieve seminars | Op 24 september 2008
– PICNIC YOUNG LABS Hands-on workshops | van 22 september tot en met 26 september

PICNIC YOUNG SPECIALS worden georganiseerd in samenwerking met het SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma. Zowel nationale als internationale sprekers verzorgen seminars over actuele thema’s.
Special 1: Anytime & Any place Learning, deze Special richt zich op mobiele toepassingen
Special 2: Immersive Virtual Learning Worlds, deze Special richt zich op virtuele werelden

De PICNIC YOUNG SPECIALS zijn bedoeld voor onderwijs professionals (docenten, leerkrachten coördinatoren, managers).

Klik hier om de volledige beschrijving van de PICNIC YOUNG SPECIALS te downloaden (PDF, 2 MB)

PICNIC YOUNG LABS zijn praktische workshops waarin een klas kan kennismaken met de nieuwste technologieën en creatieve toepassingen. De Labs zijn onderverdeeld in drie categorieën:
New Technologies, New Media en Game design.

Docenten en leerkrachten kunnen via de PICNIC YOUNG website hun klas registreren voor een Lab . De PICNIC YOUNG LABS zijn bedoeld voor jongeren tussen 14 en 18 jaar.

Klik hier om de volledige beschrijving de PICNIC YOUNG LABS te downloaden (PDF, 2 MB)

Pitch
Om deelname aan de PICNIC YOUNG LABS vanuit heel Nederland te stimuleren wordt er een Pitch voor het onderwijs georganiseerd.
Bedenk een innovatief project met creatieve technologie in de klas en win gratis deelname aan één van de PICNIC YOUNG LABS! Om mee te doen moet de volgende vraag beantwoord worden: Wat zou jij in de klas willen doen met nieuwe media of creatieve technologie?

Voor beide onderdelen is een beperkt deelnemersaantal vastgesteld. Registreer snel uw deelname voor de PICNIC YOUNG SPECIALS of registreer uw klas voor de PICNIC YOUNG LABS! Ga snel naar www.picnicyoung.nl voor meer informatie over de PICNIC YOUNG SPECIALS en LABS, de kosten, de registratieprocedure of het indienen van de Pitch aanvraag.

Weet niet zeker of ik er naar toe kan gaan maar lijkt me wel iets om in de gaten te houden.