Afgelopen koninginnedag stond ik samen met mijn vriendin op de vrijmarkt in Amersfoort met onze minibioscoop. In de bioscoop draaiden drie films die we zelf hadden gemaakt: Amersfoort in 750 beelden, de triller (!) en de musiccall (!). Laten we zeggen dat we veel lol hebben gehad bij het maken van de filmpjes. En ook de reacties van het publiek waren leuk.

De minibioscoop was gemaakt van een grote doos. In de doos stond een laptop waaraan we met een splitter twee koptelefoons konden vastmaken. Omdat we geen stroom hadden, moesten we werken met twee laptops. De ene keer was dat een Windowsmachine en de andere keer een Macbook. Het was opvallend dat de Macbook bijna twee keer zo lang in leven bleef.

De filmpjes zelf hebben we gemaakt in Windows MovieMaker en in iMovie. De film over Amersfoort hebben we gemaakt in MovieMaker. De andere twee in iMovie dus. Ik was erg blij dat ik bij iMovie net versie 9 van iLife te pakken had gekregen. Want in die versie kon ik geluid en beeld splitsen. Iets dat in versie 8 nog niet mogelijk was.