Vorig jaar is Hogeschool Utrecht en de universiteit Utrecht begonnen met een universtaire Pabo. Het blijkt dat hiervan alweer een kwart is gestopt, las ik in de Trouw:

Theo Wubbels, initiatiefnemer van de universitaire pabo, zegt in de krant dat de strenge selectie van studenten niet afdoende is geweest. De meeste afvallers zijn overgestapt naar de reguliere pabo op hbo-niveau. “Blijkbaar staat het universitaire niveau hun niet aan”, zegt Wubbels. “Die mensen had ik er graag van tevoren uitgehaald.”

Wubbels denkt dat de studenten meer praktijkvakken hadden verwacht en erkent dat de eerste cursus ‘misschien ook wel te theoretisch’ was. Toch is hij niet ontevreden met het aantal afvallers. Hij wijst erop dat het bij universitaire studies ‘gebruikelijk’ is dat ongeveer 35 procent van de studenten na het eerste jaar stopt. “We zitten dus nog goed, met ‘maar’ 22 procent.”

Aangezien we op Hogeschool Domstad ook bezig zijn met een universitaire variant is het goed om te kijken waardoor zoveel studenten bij de Hogeschool Utrecht afhaken op deze variant. Stof tot nadenken weer.