Zo, vandaag moest het er dan maar eens van komen: ik ga sporten. En om precies te zijn: hardlopen. Het heeft ongeveer 8 jaar geduurd voor ik zover was en nu stel ik me dan toch even voor de taak me weer eens wat sportiever te gedrage:-)
Afgelopen week naar de winkel geweest (Run2day) en schoenen gekocht. Om de goede schoenen uit te zoeken mocht ik voor een camera lopen om mijn passen te analyseren. Kon ik direct terugkijken en zien dat ik blijkbaar felgroene schoenen nodig had. Maar goed. Vandaag heb ik de volgende stap genomen en een trainingsrondje uitgestippeld. Een rondje van ongeveer 5 kilometer.


Hardlooproute weergeven op een grotere kaart

Daarna op zoek gegaan naar meer informatie over hardlopen. Het lijkt me heel verstandig om mezelf een doel te stellen. Via de website hardloopkalender.nl kwam ik uit op de Letterenloop in Haarlem van 6 juni. Dat ga ik 10 kilometer lopen (als het goed is).
Ook was ik op zoek naar een trainingsschema. Dat heb ik gevonden op MyAsics.nl waar je dit heel precies kunt aangeven.

Goed, digitaal ben ik nu goed voorbereid. Nu nog echt gaan hardlopen. Omdat ik toch een stok achter de deur nodig heb publiceer ik het ook hier maar online. Kunnen jullie me nog eens helpen herinneren of ik ook echt ben begonnen.