Vandaag heb ik een inventarisatie gemaakt van de hashtags (#) die de afgelopen 12 uur bij de mensen die ik volg op Twitter langs zijn gekomen. Hieruit kwamen de onderstaande categorieën hashtags:

 • ICT-gerelateerd
 • Nieuwsgebeurtenissen
 • Hulpvragen
 • Hobbies
 • Professionaliseringsbijeenkomsten
 • Evenementen
 • Ordenen eigen nieuwsstroom
 • applicaties van anderen
 • Onderwijs
 • One-hit-wonders
 • Humor
 • Locatie
 • Televisieprogramma’s

Dit zijn vast niet alle mogelijkheden waarop hashtags gebruikt kunnen worden natuurlijk maar geeft volgens mij wel aan wat de diversiteit is waarvoor mensen het gebruiken. De hulpvragen (#durftevragen, #dtv, #Plz, #hulpgevraagd en #tweepcare) vind ik een zinvolle hashtag om te gebruiken. De one-hit-wonders (bijvoorbeeld #koelkastvultzichzelfniet, #danmaarstinken en #hekelaanmachomannen) vind ik enigszins grappig maar is volgens mij verder handig voor (ze hebben ook voor maar 1 hit als je er op zoekt op Twitter, vandaar).

Hieronder de volledige lijst die ik heb geïnventariseerd.

Hashtags Op Twitter in Periode Van 12 Uur

Ben benieuwd wat jullie voor indeling krijgen als jullie zo’n inventarisatie doen.