Op een winterse zondagmiddag in januari 2006 werd in een mailgroep voor leerkrachten het idee geopperd om een “Wikipedia voor en door kinderen” te lanceren. Inmiddels zijn we alweer vijf jaar verder en is WikiKids uitgegroeid tot de Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. Onder toeziend oog van de bestuursleden van de stichting WikiKids zorgt een aantal enthousiaste moderatoren ervoor dat kinderen hun weg kunnen vinden bij het zoeken én publiceren van informatie. Onlangs schreef een kind op zijn website: “Wikipedia is de grote-mensen-versie van WikiKids” – dat is een mooie manier van denken!

Om dit jubileum te vieren, zijn er de komende tijd twee wedstrijden:

WIKIKIDSWEDSTRIJD VOOR KINDEREN

Van 25 januari tot 25 februari is de WikiKidswedstrijd voor kinderen. De kinderen krijgen een aantal vragen, waarvan de antwoorden op WikiKids te vinden zijn. De eerste 100 deelnemers die de adresgegevens van de school insturen én een mooie slagzin maken, krijgen een WikiKids cadeau voor de hele groep! De inzender van de mooiste slagzin, wint een flipcamera.

WIKIKIDSWEDSTRIJD VOOR LEERKRACHT

In de periode april/mei is er een WikiKidswedstrijd voor leerkrachten, waarbij het gaat om het beste lesidee om WikiKids in de groep te gebruiken. Nadere informatie over deze wedstrijd volgt nog.

Met het WikiKidsWerkboek kunnen leerlingen direct aan de slag met WikiKids!

Houdt de website www.wikikids.nl in de gaten voor het laatste nieuws! WikiKids is ook te volgen op Twitter: @wikikids.nl.