In onze nieuwe curriculum besteden we in het eerste jaar aandacht aan de ontwikkelingen van kinderen. Het leek mij belangrijk ook te kijken hoe kinderen zich in een digitale wereld ontwikkelen. Om hiermee te beginnen wilde ik eens kijken hoe er tegen deze kinderen aan wordt gekeken. Hierbij komen termen langs als de “internetgeneraties”, de “digitale generatie”, de “google generatie”, “screenagers” en “digital natives”
Als jullie nog meer termen tegenkomen hoor ik het graag. In mijn zoektocht naar informatie ben ik ook verschillende interessante sites tegengekomen. Dit bericht bijvoorbeeld waarin jongeren wel wereldwijs zijn maar de directe omgeving helemaal uit het oog verliezen. Op http://taaldoos.blogspot.com/2006/05/internetgeneratie.html zie je hoe internet in het dagelijks leven is verweven op een grappige manier.
Verder kom ik ook veel verwijzingen tegen over de digitale generatie waarin ik al hier over schreef.
Een uitzending van Netwerk over de digitale is hier te vinden.

Tenslotte de site van de HvA community onderwijsontwikkeling. Deze pagina vind ik om een paar redenen geweldig. De eerste reden is dat ik dit een prachtige vorm vind om een onderwijseenheid op HBO-niveau af te sluiten. Mijn complimenten aan de HvA.
De tweede reden is de uitgebreide uitzending over de internetgeneratie en alle interessante sprekers (studenten, Tweede Kamerleden, hackers, etc) aan het woord komen.