Komende vrijdag wordt het boek “Aardrijkskunde geven” gepresenteerd. Het is een boek voor studenten van de Pabo. Het laat zien op welke manier je aardrijkskunde kunt geven op de basisschool.
De auteurs van het boek zijn Andre de Hamer, Anton Bakker, Hans Broere en Mark van Heck. Zelf heb ik als adviseur aan het boek meegewerkt om de mogelijkheden van ICT bij aardrijkskunde te bekijken en bespreken.
Mijn bijdrage zal straks vooral bij het digitale component verschijnen. Dit digitale component is een onderdeel van Sherpa-pro. Hiervan is nu versie 1 online. Straks in versie 2 zullen zo’n 60 titels beschikbaar zijn voor Pabo-studenten. Hier zijn boeken te vinden van Van Gorcum en Esstede.
Het project Sherpa-pro is een gewaagd project vind ik omdat Van Gorcum de eerste uitgever is die voor de pabo-wereld zijn boeken op deze manier toegankelijk maakt. Ik ben erg benieuwd hoe dit zal gaan lopen. Volgend jaar zijn we van plan om op de de Hogeschool Domstad er in ieder geval mee te starten. Ik ben beniewd hoe de studenten dit zullen vinden.