Het heeft een tijdje geduurd maar nu zijn we toch echt aan de slag met ons eigen weblog van het Expertisecentrum ICT-Educatie. Er zullen regelmatig bijdragen op verschijnen van de verschillende leden van ons Expertisecentrum.
We werken nu nog met een Bloggeromgeving. Of dit zo zal blijven weet ik niet. Een tijd geleden heb ik al een keer een onderzoekje gedaan naar de verschillende blogsoftware. De eisen die ik stelde voor een blogomgeving worden door blogger ruimschoots gehaald. Dit betekent dat we kunnen werken met meerdere auteurs, dat we categorieën aan kunnen maken (labels) en dat we verschillende media en tools kunnen embedden.
Met dit laatste zijn we afgelopen week aan de slag gegaan op onze studiedag. Daar hebben we de verschillende tools uitgeprobeerd. Er zijn ook al een aantal berichten hierover geschreven op de weblog. Door mijn collega’s is er nu gebruik gemaakt van Google Video en Scribd. Ook de optie om te werken met Flickr is aan bod gekomen. De hele presentatie die gegeven heb is op de gezamenlijke weblog ook te bekijken.