Sinds kort staat op de website Edugis ook aardig wat informatie over het werken met Google Earth. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

De informatie is te vinden onder de knop Google Earth. Hier vind je informatie voor de docent, leerling, lesmodules (binnenkort online), kaarten en data (veel informatie hier) en een linkenoverzicht. Al met al een hele verzameling.

Verantwoordelijk voor de inhoud is Tim Favier. Hij is bezig met een promotietraject aan de Vrije Universiteit over het gebruik van GIS (Geografische Informatie Systemen) in het voortgezet onderwijs. Dit promotieonderzoek doet hij bij Joop van der Schee, bijzonder hoogleraar Onderwijsgeografie.

Vandaag hadden we op Hogeschool Domstad een overleg over de mogelijkheden van Google Earth in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. We zijn in dit geval: John Demmers (earthquest.nl), Willem Korevaar (communitymanager Aardrijkskunde VO), Wouter Voogt (student tweedegraads opleiding Aardrijkskunde), Joop van der Schee en ondergetekende. Het was een interessante bijeenkomst waarin we de ervaringen met elkaar hebben gedeeld. Binnenkort volgt hier vast meer informatie over. Die zal ik hier dan ook berichten.