WikiKids organiseert in samenwerking met stichting Kennisnet Ict op school een fotowedstrijd voor kinderen.

Vakantiepret in eigen land óf over de grens

Waar ter wereld je ook je vakantie gaat doorbrengen: lekker in je eigen buurt, op een camping in Frankrijk of in een hotel ergens ver weg, het maakt eigenlijk niet uit waar, als je maar probeert om leuke foto’s van bekende gebouwen en mooie plekken te maken. Zend ze in voor de WikiKids fotowedstrijd 2007 en maak kans op geweldige prijzen! Zorg wel dat het digitale foto’s zijn, dus als je zelf geen digitale camera hebt: probeer er eentje te lenen van iemand in je omgeving!

Wat zijn de voorwaarden?

Alle kinderen kunnen aan de WikiKids fotowedstrijd deelnemen. Wil jij graag aan heel Nederland laten zien waar jullie je vakantie hebben doorgebracht? Stuur dan je mooiste foto op. Je geeft ons dan meteen toestemming om de foto rechtenvrij te gebruiken op WikiKids, want de ingestuurde foto’s zullen bij voldoende kwaliteit namelijk ook op WikiKids geplaatst worden. Foto’s op WikiKids mogen, zoals je waarschijnlijk wel weet, door iedereen gebruikt worden voor bijvoorbeeld werkstukken en spreekbeurten.

Prijzen

Alle ingezonden foto’s die voor 15 september 2007 zijn ingestuurd zullen door een deskundige jury beoordeeld worden. Voor de makers van de vijftien beste foto’s zijn er leuke prijzen te verdelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Apple Ipod (30 Gb), een digitale Nikon Coolpix fotocamera of een zwevende fotolijst? Je hoort vanzelf of je één van de vijftien prijzen hebt gewonnen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Over WikiKids

WikiKids is de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. De twee belangrijkste doelen van WikiKids zijn:

  • Kinderen artikelen laten maken die passen in een encyclopedie;
  • Kinderen informatie laten vinden die ze kunnen gebruiken voor spreekbeurten en werkstukken.

Deze doelen sluiten goed aan op de (nieuwe) kerndoelen van het basisonderwijs.
Wil je meer weten over de WikiKids fotowedstrijd? Surf dan naar www.wikikids.nl!
Foto’s (max. 5) kun je uploaden bij www.wikikids.nl/fotowedstrijd