Afgelopen week heb ik mijn eerste vergadering bijgewoond van de epxertisegroep van Interactum. Mijn collega Frank Maessen van Hogeschool Domstad is voorzitter van deze groep geworden en dat betekende dat er een plaats vrijkwam in de groep. Bij de XP-groep (zoals het wordt genoemd) zijn naast Hogeschool Domstad ook de Marnix, Iselinge, IPabo, Edith Stein en De Kempel aangesloten.
In deze groep bespreken we zaken die op bovenschool niveau aangepakt worden. In deze vergadering stonden bijvoorbeeld onze ervaringen met de elektronische leeromgeving (N@tschool) centraal. We hebben net een upgrade (versie 10) doorgemaakt en de ervaringen zijn hierover uitgewisseld. Verder is er gesproken over de manier waarop we Sherpa-pro van Van Gorcum gebruiken, hebben we een demonstratie over de Pabowijzer van Wolters-Noordhoff gekregen en hebben we de mogelijkheden rondom de NAP-projecten verkend.
Een belangrijk deel van de dag werd ook ingenomen door het onderwerp Kennisobjecten. Gezamenlijk probeert Interactum kennisobjecten te ontwerpen. Er is hier een speciale marktplaats voor ontworpen door Stefan Schuur van de Ipabo (complimenten hiervoor). Bij de kennisobjecten is gekozen om met een sjabloon te werken dat makkelijk aangepast kan worden door de verschillende opleidingen. Een voorbeeld van zo’n kennisobject is deze over Orde houden. In de komende periode is het de bedoeling dat nog meer kennisobjecten ontworpen worden.