Dit stukje gaat over hoe ik met behulp van web 2.0 leer. Een microvoorbeeldje dat zich binnen een paar uur voltrok.

Gisteren zag ik bij het nagaan van mijn RSS-feeds een tweet vanuit Twitter voorbijkomen van Willem Karssenberg. Willem verwees daarbij naar een weblog die hij interessant noemde: Darcemoore.net. Nieuwsgierig naar deze weblog ben ik eens gaan kijken. En ik kan Willem gelijk geven dat er op het gebied van ICT en onderwijs interessante berichten op staan.

Bijvoorbeeld deze presentatie over web 2.0 mogelijkheden



Of deze video over drie fasen van Educational Technology:



En ook dit overzicht met web 2.0 visualisaties sprak me erg aan:


De eerste presentatie heb ik uitgebreid bekeken een aantal mogelijkheden uitgeprobeerd. (bijvoorbeeld SlideRocket). Een andere mogelijkheid heb ik aan mijn delicious-pagina toegevoegd.
Ten slotte heb ik naar aanleiding van de tweede presentatie over Educational Technology een nieuwe TwitterSearch uitgezet over dit onderwerp. En laat dit nu weer binnenkomen in mijn RSS-reader.

Dit overkomt me vaker moet ik zeggen. Het viel me nu ineens op hoe ik het cirkeltje mooi rond maakte. Via mijn RSS-feeds kwam ik iets interessants tegen en dat leverde uiteindelijk weer input op voor voor een nieuwe RSS-feed. En in de tussentijd heb ik iets geleerd over nieuwe presentatiemogelijkheden voor mijzelf, mogelijkheden om ICT te integreren binnen Nederlands, iets geleerd over implementatie en innovatieprocessen en tot bovendien een mooi trendoverzicht gevonden.
Het mooie vind ik dat onbewust dus verschillende personen hier een bijdrage aan hebben geleverd. Het begon met Willem die verwees naar Darce die weer verwees naar @heyjudeonline die weer verwees naar dr. Christal Noble. En Darce die verwees naar JLeister en @sujokat.

Ik ben wel benieuwd hoe anderen hun eigen leerproces ervaren als ze gebruik maken van deze middelen. Misschien leuk om hier op te reageren.