Vorige week ben ik naar de IPON geweest. Ik heb er twee presentaties bijgewoond en heb zelf een presentatie gegeven. Ook heb ik natuurlijk een rondje over de beurs gelopen en mensen gesproken.

Passend onderwijs dankzij ICT
De eerste presentatie die ik heb bijgewoond ging over de mogelijkheden die ICT biedt om passend onderwijs te verzorgen. Deze presentatie werd verzorgd door Jurgen van Groningen Schinkel, Dick Lunenborg en Nicole van den Kink. Vanuit drie perspectieven werd er naar de mogelijkheden van ICT gekeken. Interessant om te zien. Ik heb de presentatie van hen jammer genoeg nog niet online gezien.

Onderwijs en differentiëren met ICT
Elle Peters, Lidi Schepers en Susan Spekschoor verzorgen ook in een interessante presentatie over de mogelijkheden die ICT biedt in het speciaal onderwijs. Zij hadden hun presentatie gegoten in de vorm van een YURLS-pagina. De pagina biedt een mooi overzicht van de mogelijkheden in het speciaal onderwijs.

Presentatie Mediawijsheid en WikiKdis
Zelf heb ik een presentatie verzorgd over de vraag hoe je aandacht kunt besteden aan mediawijsheid met behulp van WikiKids. Aan alle aspecten van de mediawijsheidscirkel heb ik in de presentatie aandacht besteed. Het is onze bedoeling (Stichting WikiKids) ook om een lessenpakket hierover te ontwikkelen. Daar zal ik de komende tijd nog wel een keer weer op terugkomen.

Rondje beurs
Ik heb nog een bezoekje gebracht aan de stand van Prowise. Onze studenten werken hier intensief mee en ik was benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen. Dat zijn de 3D-tools die nu volop in ontwikkeling zijn. Leuk om te zien.
Ook leuk was de stand van iDance2. Hieronder een kleine introvideo daarvan. Ben benieuwd hoe collega’s van bewegingsonderwijs hier tegen aan kijken.

Een andere manier van bewegen kwam ik tegen bij The Power of Kinect in het speciaal onderwijs. Hierbij wordt ICT ingezet als hulpmiddel om bewegen te stimuleren.

Tot slot kwam ik in mijn rondje over de beurs ook nog Autitouch tegen. Een programma dat is bedoeld om de diagnostiek van autisme te versnellen door middel van een game.

Keynotes
Op Slideshare vond ik nog de volgende keynotes van deze IPON 2012

Remco Bron


Vincent Everts


Lex Hupe

ICT- Wormhole naar de toekomst
View more presentations from Lex Hupe