Vandaag heb ik aan mijn collega, Sijmen Cozijnsen, laten zien wat ik met Augmented Reality in de les heb gedaan. Dit heeft hij weer gefilmd met de Flip. Vandaag kregen we de Flip om uit te proberen een paar dagen in bruikleen. Als het bevalt dan zullen we als Hogeschool meer aanschaffen om uit te lenen aan studenten.
Mijn eerste ervaring met de Flip: heel handig in gebruik, zeer snel om mee te werken. Het geluid zoals te horen op de video vind ik redelijk. Een hele sterke microfoon heeft ie volgens mij niet. Maar misschien als je direct op de persoon die spreekt richt dat het wel gaat. Volgens mij vooral goed te gebruiken om snel sfeerbeelden te maken en interviews te houden (wat ik op een paar plekken al heb gezien).
Over augmented Reality nog even: we hebben voorbeelden gebruikt die te vinden zijn op ARSights. Je sluit je webcam aan, print de marker en download de modellen en het programma en je kunt aan de slag. Tot nu toe alleen geschikt voor de Windows-computer.